Chemia w kuchni i w łazience

Data/Czas
Date(s) - piątek 20-03-2020
11:30 - 12:15

Lokalizacja
Wydział Chemii, Uniwersytet w Białymstoku

Kategorie


Każdy spotkał się z pojęciem pH, ale nie każdy wie co kryje się pod tym hasłem. Podczas zajęć laboratoryjnych uczestnicy wykonają doświadczenia polegające na określeniu pH wybranych produktów spożywczych oraz różnych kosmetyków i środków czystości obecnych w gospodarstwie domowym. Wykorzystane zostaną samodzielnie przygotowane naturalne wskaźniki pH, papierki wskaźnikowe i pH-metr.

Prowadzący: M. Naumowicz, J. Kotyńska

Miejsce: laboratorium 3049, Wydział Chemii UwB

Czas trwania: 45 minut

Liczba miejsc: 16 BRAK MIEJSC

Rejestracja: Poniedziałek – Piątek w godz. 10-16, tel. 85 738-80-37